2023-09-30 Finale jeu de boulesvereniging “Le Cochonnet”

Afgelopen zaterdagmiddag 30 september werden de finales gespeeld van de jeu de boulescompetitie van Le Cochonnet. Het bestuur had weer zijn uiterste best gedaan om er een perfecte middag van te maken. Alhoewel er enkele dagen daarvoor nog buien voorspeld waren voor die middag, had het bestuur in een kennelijk goed gesprek met de weergoden en zonder daarbij de snelweg te behoeven blokkeren, toch een klimaataanpassing kunnen regelen, zodat het een compleet zonnige dag is geworden.

Alle wedstrijden werden gespeeld op het center-court, dat maakte het voor de toeschouwers extra gezellig. De opkomst was zoals gebruikelijk groot, vrijwel alle leden, waarvan velen met partner, waren komen opdagen.

In de eerste wedstrijd van die middag mocht onze voorzitter Ewout Hoppel samen met Berrie Teuben het opnemen tegen Eugenie Heesbeen en Ben Graven. Normaliter speelt Ewout met Leo Groenendal, maar die was met vakantie. Het ging om de derde en vierde plaats van de zogenaamde runner-up cup. Eugenie en Ben gingen voortvarend van start en namen al snel een ruime voorsprong. Doch zoals het een goede voorzitter betaamt, was opgeven geen optie en werd Berrie middels zijn bestuurlijke aanwijzingen tot enkele prachtige worpen geïnspireerd. Toch waren zij niet bij machte de eindsprint van Eugenie en Ben te weerstaan, zodat laatstgenoemden beslag legden op de derde plaats.  

De echte runner-up cup werd gewonnen door Jan Hendricks en Ton Reuvers. Zij wisten in een spannende wedstrijd Jo van Beek en Arthur Verduijn te verslaan. Maar dat ging niet vanzelf, want met gedegen spel kwamen Jo en Arthur op een voorsprong van 8–0  en met de stand 12-8 in hun voordeel leek hun de winst en de zo fel begeerde cup niet meer te kunnen ontgaan. Maar toen lieten Jan en Ton zien dat ze als team ijzersterk zijn en elkaar tot grote hoogte kunnen opstuwen en met een aantal precisie-worpen wisten zij toch de wedstrijd te winnen. De runner-up cup was hun deel. Hoewel het formaat van de runner-up cup heel bescheiden is, mogen deze vier spelers zich dus wel de aankomend talenten binnen de vereniging noemen.

Zo rond half vier startte de wedstrijden om de top van de competitie, te beginnen met die om de derde en vierde plaats. Guus Maalste en Jan van Kaam namen het op tegen Thom Sprengers, onze penningmeester, en Paul Swarts. Dit ontpopte zich als een puur gelijk opgaande strijd. Er werd zoals het een penningmeester betaamt, zuinig gespeeld, puntje voor puntje. Beide teams lieten zien dat ze terecht tot de top binnen de vereniging horen, al lukte het tireren niet altijd even goed. Wellicht was dit de reden dat aan het eind Thom en Paul toch aan het langste eind trokken en beslag legden op de derde plaats. Daarna volgde de belangrijkste wedstrijd, de echte finale die moest beslissen wie zich dit jaar clubkampioen mag noemen.

Tussen de wedstrijden door zorgden enkele dames  voor heerlijke hapjes, zodat de sfeer in aanloop naar de grote finale er goed in bleef.   

De twee teams die dit jaar tegenover elkaar stonden, waren geen nieuwelingen voor wat betreft het spelen van een finale. Henk Snelders en Wil Kloosterman, die zich vanwege een tijdelijk fysiek ongemak moest laten vervangen door Jan van Abeele, waren vorig jaar ook al kampioen. Hun tegenstanders Paul en Aria Arts speelden in het verleden menigmaal deze eervolle wedstrijd, maar waren helaas hierbij nog niet succesvol. Henk en Jan zaten direct in de wedstrijd en met bekeken spel werden Paul en Aria al snel geconfronteerd met een niet makkelijk in te lopen achterstand. Ondanks dat zij daarna met hun sublieme spel menigmaal de handen van de toeschouwers op elkaar kregen, moesten zij toch hun meerdere erkennen in Henk en Jan.. Dit laatste koppel mag zich dus de clubkampioen van 2023 noemen.

De wedstrijdleider Ton Reuvers kan, mede door zijn grote inzet het hele jaar door, terugzien op een zeer geslaagde competitie. Met voldoening mocht hij dan ook de prijzen uitreiken aan de winnaars, waarbij de vorig jaar geïntroduceerde trofee voor de clubkampioen nog steeds de nodige bewondering afdwingt. Traditie getrouw werden alle spelers van die middag verrast met een lekker flesje wijn. Nadat de voorzitter in een korte toespraak iedereen had bedankt, zochten de aanwezigen een plaatsje in de tent, waar door de catering Vermeulen met behulp van enkele dames een overheerlijk buffet was uitgestald. Niet alleen het eten was voortreffelijk, ook de drankvoorziening was weer professioneel geregeld. Cees Cornelissen liet blijken het vak nog steeds niet verleerd te zijn.

Le Cochonnet kan terugkijken op een heel gezellige middag.

Mocht u belangstelling hebben voor onze vereniging, kom dan gewoon eens langs op onze banen. Ook in het herfst- en winterseizoen wordt doorgespeeld. U bent altijd welkom op de dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. U kunt dan een balletje meegooien, als u dat wilt. In het zomerseizoen spelen we ook op vrijdagmiddag. De banen liggen op het recreatieterrein de Warande. De ingang van Le Cochonnet is gesitueerd op de parkeerplaats aan de Bredaseweg, vlak naast het restaurant “Het Paradijs”. U kunt ook alle informatie bekijken op de website www.lecochonnet.nl.

Voor foto’s van deze dag, ga naar het menu “Foto & Video” of klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk om te lezen

2022-04-27 Le Cochonnet tijdens Koningsdag

2024-02-19 Competitie start op 26 maart

Zie ook de poule-indelingen onder het menu Wedstrijden Het seizoen 2024 start op dinsdagavond 26 maart met 4 poules.Poules A-B-D...

2024-03-12 Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag secretaris ALV 12-03-2024

...

2022 Koningsdag

2023-12-16 Glühweintoernooi

Op 16 december 2023 vond ons jaarlijkse glühweintoernooi plaats.Alle leden werden hiervoor uitgenodigd op onze baan.Er werd glühwein en warme...

2024-01-16 Ook in de sneeuw

Zelfs in de sneeuw zijn er nog leden die durven te boule, zie foto’s

...